Als u gaat stemmen in een stemlokaal, heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. Vergeet ook uw mondkapje niet. In alle stemlokalen zijn coronamaatregelen genomen. Daardoor kunt u goed en zo veilig mogelijk uw stem uitbrengen.

Stempas

Uw stempas krijgt u uiterlijk 3 maart 2021 thuisgestuurd. Hiermee kunt u stemmen in alle stemlokalen in Albrandswaard.

Wilt u in een andere gemeente stemmen, dan moet u bij de gemeente een kiezerspas aanvragen.

Toegestane identiteitsbewijzen

Om te kunnen stemmen heeft u naast uw stempas een identiteitsbewijs nodig. Dat is een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart uit Nederland. Uw identiteitsbewijs is geldig als het op 17 maart 2021 niet langer dan 5 jaar is verlopen.

Stemlokalen

Wilt u de adressen weten van de stemlokalen waar u straks kunt stemmen? Kijk op de pagina uw stembureau voor een overzicht van alle stembureaus in Albrandswaard.

Maatregelen in verband met corona

Gaat u in een stemlokaal stemmen? Dan moet u een gezondheidscheck doen op de dag dat u gaat stemmen. U ontvangt de gezondheidscheck bij uw stempas.

Ook in het stemlokaal zijn maatregelen getroffen om te zorgen dat u zo veilig mogelijk kunt stemmen. Lees meer over de maatregelen bij deze Tweede Kamerverkiezing in verband met het coronavirus.

Drukte in het stembureau

Kom op een rustig moment naar het stembureau. De stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur. In onderstaande tabel ziet u de verwachte drukte in de stembureaus op woensdag 17 maart op basis van ervaringen in de afgelopen jaren.

Tijdstip Verwachte drukte
7.30 uur Druk
8.30 uur Druk
9.30 uur Rustig
10.30 uur Rustig
11.30 uur Gemiddeld
12.30 uur Druk
13.30 uur Druk
14.30 uur Rustig
15.30 uur Rustig
16.30 uur Gemiddeld
17.30 uur Druk
18.30 uur Druk
19.30 uur Druk
20.30 uur Druk

Dit jaar kan de drukte in de stembureaus afwijken van de ervaringen in de afgelopen jaren wegens corona. Is het te druk bij het stembureau wanneer u wilt stemmen? Loop nog even een ommetje en probeer het op een later moment nog een keertje.

Heeft deze informatie u geholpen?